Iahnie de fasole cu ciolan
Ingrediente:
- Fasole boabe ( albe )
- Ciolan afumat
- morcov
- ceapa
- bulion
- sare, piper
- foi de dafin
- cimbru
Mod de preparare:
Iahnie de fasole cu ciolan
Punem fasolea la fiert in apa rece (punem apa cat sa o acopere cu 2 degete). Când începe să fiarbă, acoperiți-o cu un capac și lăsați focul mic spre mediu.În funcție de fasolea pe care o aveți, va fierbe în 1-2 ore. Vă dați seama că e fiartă încercând-o. Trebuie să fie aproape perfect moale.
Căliți ceapa tocată mărunt. Apoi adăugați morcovii taiati rondele. Amestecam bine si mai lasam 2 – 3 minute.
Dupa ce a fiert fasolea adaugam legumele calite in prealabil, amestecam si punem in cratita cu fasole si 2 frunze de dafin.
Lasam totul la fiert, pana scade, luand consistenta unei iahnii, amestecam din cand in cand, pentru a nu se prinde de fundul cratitei.
Daca fasolea necesita mai mult timp de fierbere, pentru ca timpul de fierbere al fasolei este relativ, depinzand mult de felul fasolei, puteti sa mai adaugati apa, lasand sa scada din nou, pana fasolea este fiarta.
Puneti intr-un bol doua polonice de apa si adaugati 4 linguri de pasta de tomate si diluati pasta. Adaugati pasta de tomate diluata in cratita cu iahnie de fasole, amestecati, adaugati si lingurita de cimbru uscat , amestecati din nou, si lasati sa mai fiarba pana ce scade si ajunge la consistenta de iahnie.
Puteti sa o serviti ca mancare de post.
Sau cu ciolan afumat pe gratar si cu salata de muraturi.
O bunatate !!!
Raluca says
tocmai asta am prestat si eu… delicioasa