Zacusca de vinete cu ardei
Ingrediente :
- 10 kg de vinete coapte si curatate
- 10 kg de ardei copti si curatati
- 10 kg de ceapa tocata
- 2 kg de morcov dat prin razatoare
- 3 kg de ulei
- 1 kg de bulion
- sare si piper dupa gust
Zacusca de vinete cu ardei
Se coc vinetele si ardeii, se curata si se lasa la scurs. Stiti deja acest procedeu 🙂Ceapa taiata fin se pune la calit, la foc mic pana se inmoaie.
Morcovul se da pe razatoarea mica si se inabusa cu apa si ulei pana se inmoaie, apoi se adauga peste ceapa taiata fin impreuna cu vinetele si ardeii.
Se condimenteaza dupa gust.
Se fierb la foc potrivit, pana cand legumele devin moi si compozitia omogena. Se adauga bulionul si se mai fierbe compozitia inca 15 minute. Zacusca fierbinte se pune in borcane, care se inchid ermetic cu filet, se aseaza intr-o tava la cuptor. Se tin la foc domol pana prind o crusta deasupra. Apoi borcanele se scot de la cuptor, se acopera cu paturi groase si se lasa pana a doua zi.
Lasă un răspuns