Tocanita taraneasca de cartofi
Ingrediente tocanita taraneasca de de cartofi :
- 1/2 kg cartofi
- 2 cepe
- 3-4 rosii
- pasta de tomate
- 2 ardei grasi sau capia
- marar sau patrunjel verde
- sare, piper
- o frunza de dafin
Tocanita taraneasca de cartofi
Mod de preparare :
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi mai maricele.
Ceapa si ardeii se curata si se taie marunt. Intr-o cratita, in cateva linguri de ulei, se pun la calit. Cand devine aurii se pun peste cartofii impreuna cu o cana de apa.
Se lasa la fiert pana cartofii sunt moi (se incearca cu o furculita), adica aproximativ jumatate de ora. Daca mai este nevoie, se mai adauga apa in timpul fierberii.
Cand cartofii sunt fierti se adauga pasta de tomate dizolvata cu cateva linguri cu apa si rosiile taiate felii subtiri si foile de dafin.
Se mai lasa la fiert 5 minute, se adauga sare si piper dupa gust si patrunjel taiat marunt.
Lasă un răspuns