Rezerva acum

Casa Magica

Cazare, restaurant, SPA

Rezerva acum
  • Casa Magica Unu
  • Casa Magica Doi
  • Tarife
  • PACHETE LIBERE LEGALE SI SARBATORI
  • Restaurant
  • Politica de rezervare și anulare
    • Rezervare
  • Salon Spa
    • Tarife Salon Spa
  • Contact
  • Comentarii clienti
Esti aici: Acasa / Retete / Sarmale

Sarmale

Publicat pe 2 august 2013

Sarmale

Ingrediente pentru 46 sarmalute :

  • 1 kg de carne de porc tocata
  • 1 kg de varza murata ( puteti folosi si foi de vita de vie )
  • 2 – 3 cepe de marime medie
  • 150 grame de orez
  • 200 grame de ciolan afumat
  • 50 grame de ulei
  • 3 – 4 linguri de bulion
  • sare, piper si cimbru dupa gust

Mod de preparare sarmale :

Sarmale

Desfaceti frunzele de varza murata de pe capatana si le curatati in zona cotorului de partile tari. In functie de marimea frunzelor sau cat doriti sarmalele de mari puteti lasa frunza intreaga sau rupe in jumatate. Frunzele care sunt mici si nu le puteti folosi pentru sarmale  si cotorul verzei se toaca.

Pentru umplutura folositi carne tocata care sa contina si grasime, vor iesi mai bune. Ceapa este tocata marunt si se caleste in 2 linguri de ulei pana se inmoaie. Intr-un bol mare amestecati bine toate ingredientele pentru umplutura, inclusiv ceapa calita de mai sus si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Umplutura sarmale
Umplutura sarmale

Pe fundul unei oale inalte asezati jumatate din varza tocata, ciolanul afumat taiat cubulete.

Sarmale - Casa-Magica-Busteni
Sarmale – Casa-Magica-Busteni

Formati sarmalutete folosind cate o frunza de varza si o lingura de umplutura. Le puteti forma in mana daca aveti experienta sau asezati frunza pe o farfurie; la un capat puneti o lingura de umplutura. Ridicati marginile lungi si rulati din capatul opus.

Sarmalute gustoase rulate
Sarmalute gustoase rulate

Asezati sarmalutele in oala, unele peste altelele. Deasupra lor asezati restul deciolan, restul de varza tocata, cimbrul si turnati bulionul amestecat cu apa peste sarmalute pana sunt perfect acoperite. Fierbeti pe aragaz cu capac, la foc mai mare pana incep sa fiarba si apoi dati pe mediu spre mic. Verificati o sarmaluta pentru a fi siguri ca sunt fierte inainte de a stinge focul.

Serviti cu smantana sau sa va facem pofta…incercati cu le-am mancat noi 🙂

Sarmale cu varza si ciolan
Sarmale cu varza si ciolan

link extern…

 

 

 

Din categoria: Retete

Comentarii

  1. STENCAU DANIELA a zis

    5 august 2013 la ora 20:03

    interesant este ciolanul adaugat, cred ca ies foarte gustoase!

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Accept Politica de confidențialitate

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Informatii

  • Certificate clasificare
  • Obiective turistice
  • Info
  • Retete
  • Politica de confidențialitate
Casa Magica Facebook

Casa Magica pe Google+

Vremea la Busteni

Vremea la Busteni pe 10 zile

Utile

Tur virtual
Facebook
Youtube

Utile

  • Harta rutiera Romania
  • Mersul trenurilor
  • Webcam Busteni – DN1 Centru

Parteneri

  • Best Turism
  • RoTouring

Comentarii recente

  • Ivanusi andreea la Comentarii clienti
  • Nae Ionescu la Comentarii clienti
  • gabriel la Comentarii clienti
  • David Ana-Cornelia la Comentarii clienti
  • Stroe Narcis la Comentarii clienti

Trafic.ro

Turist Info

Cazare hoteluri pensiuni pe turistinfo.ro

Casa Magica Busteni


CasaMagicaBusteni.eu
Cazare Busteni Magica
Very Cheap Holiday

Copyright © 2025 · Casa Magica