Reteta chec cu nuci si cacao
Ingrediente chec cu nuci si cacao :
- 4 ouă
- 8 linguri ulei
- 8 linguri făină
- 8 linguri zahăr
- 1 lingură cacao
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 1 lingura zahăr pudră ( pentru ornat )
- nucă curăţată şi prăjită
Mod de preparare :
Reteta chec cu nuci si cacao
Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem cu un praf de sare si zahar pana compozitia devine ca cea de bezele. Turnam uleiul treptat peste galbenusuri si le frecam bine apoi le adaugam usor in compozitia de albusuri, amestecand de sus in jos, prin rasturnare. Adaugam faina si praful de copt. Omogenizam in acelasi mod, amestecand de sus in jos astfel incat sa nu se lase compozitia.
Punem deoparte cateva linguri din acest aluat peste care adaugam cacao. Amestecam foarte bine. Turnam compozitia alba in doua forme unse si tapetate iar deasupra asezam compozitia cu cacao. Trasam cu ajutorul unei lingurite cateva linii prin aluat in asa fel incat sa iasa un model frumos, asezam cateva bucatele de nuca deasupra si bagam tavile in cuptor.
Putem face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este gata desertul nostru.
STENCAU DANIELA says
arata excelent! felicitari pentru reteta si pentru reusita!
Livia Boicu says
Ce bine arata!!! Obligatoriu trebuie sa fi fost foarte gustos! Felicitari!! @ Magica