Musaca de cartofi si carne tocata la cuptor
Ingrediente musaca de cartofi si carne tocata la cuptor :
- 500 g carne de porc
- un kg de cartofi
- o ceapă mare
- pastă de tomate
- un ou
- sare şi piper după gust
- 2 linguri de smântână
Mod de preparare :
Musaca de cartofi si carne tocata la cuptor
Se curăţă cartofii, se spală, se taie rondele şi se prăjesc. Se lasă la răcit pana faceti compozitia.
Ceapa se curăţă, se taie foarte fin şi se înăbuşă în ulei, până devine sticloasă. Se adaugă carnea tocată şi se căleşte până îi scade zeama, după care se adaugă 2 linguri de pastă de tomate şi condimente. Se ţine pe foc mic până se îngroaşă sosul.
Într-o tavă se aşează un strat de cartofi şi un strat de carne şi iar cartofi.
Se bate oul împreună cu smântâna şi se toarnă deasupra compoziţiei care va fi ţinută la cuptor aproximativ 20 de minute până devine aurie.
Pofta buna !
STENCAU DANIELA says
o reteta buna