Crochete de cascaval cu cartofi
Ingrediente crochete de cascaval cu cartofi :
- un kilogram de cartofi
- 300 grame de cascaval ras
- 4 oua
- 200 gr. de faina
- ulei
- 200 grame pesmet
- piper si sare dupa gust
Crochete de cascaval cu cartofi
Mod de preparare:
Fierbem carfofii, dupa fierbere il lasam sa se raceasca si se dau prin razatoare. Punem 2 oua, sarea, piperul si amestecam bine. Adaugam cascavalul ras si cateva linguri de faina, apoi amestecam bine compozitia. Punem faina in functie de cat de multa apa au retinut cartofii in timpul fierberii si de felul in care vom praji crochetele. Folosind mai multa faina, putem modela crochetele cu mana in orice forma dorim si le putem apoi tavali prin pesmet.
Uleiul trebuie sa fie foarte bine incins inainte de a pune crochetele cu cartofi la prajit.
Dupa ce devin rumene se iau din tigaie si se aseaza pe farfurie cu servetel ca sa se scurga excesul de ulei.
Va dorim spor la gatit si pofta buna 🙂
Livia Boicu says
Abia astept sa incerc treaba asta! Pt sotul meu, ca eu nu pot manca. Dar e ceva deosebit si pare simplu de facut.
Zic „abia astept”, pt ca inca nu avem plita noastra, stam la socri, iar mama soacra nu e deschisa la noi retete. Ce stie ea e sfant si e cel mai bun. 😉 Si e foarte bun! Dar nu e totul. 😉
STENCAU DANIELA says
da intradevar mai deosebit