Ingrediente reteta cascaval pane:
- 260 g cascaval
- 2 oua
- 6 linguri pesmet
- 6 linguri faina
- ulei si piper
Cascaval pane
Modul de preparare
Taiem cascavalul in felii de grosimea unui deget. Pentru a nu se topi in tigaie, feliile de cascaval trebuie sa fie putin mai groase. Punem intr-un vas cele doua oua, adugam un praf de piper si le batem foarte bine. Tavalim fiecare felie de cascaval intai prin faina si apoi prin oul batut.
Repetam procedeul (adica o mai dam inca o data prin faina si ou) iar la final trecem felia de cascaval prin pesmet. Trebuie sa ne asiguram ca felia de cascaval pane este complet acoperita pe toate partile atat cu faina, cat si cu pesmet pentru a se forma o crusta care sa nu permita curgerea cascavalului fierbinte.
Prajim feliile de cascaval pane in ulei incins (un minut-doua, la foc mediu), doar cat sa se rumeneasca putin pesmetul. Vom praji pe ambele parti feliile de cascaval pane, intorcandu-le cu foarte mare atentie pentru a nu se rupe crusta. Un mic secret ca sa nu se desfaca in timp ce se prajeste…se poate face usor o compozitie din ou, apa si faina ( besamel gros ), inmuiati marginile cascavalului in besamel si nu trebuie sa va faceti griji ca se va desface 🙂
Sper ca va place. Se poate servi rece sau cald dupa preferintele fiecaruia dintre noi, este delicios si este foarte usor de preparat si…..spor la gatit 🙂
Va doresc pofta buna
Carmen says
@Magica, buuuun, foarte bun!!!! Daca ma fac bine pana la vara (cand sper sa ajungem iarasi la dvs), cu siguranta nu-l ratez 😛