Cartofi taranesti cu kaizer
Ingrediente :
- 1 kilogram de cartofi
- 1 ceapă albă mai mare
- 250 grame de kaizer
- ulei
- sare şi piper ( se poate adauga si boia dulce pentru o culoare frumoasa )
- pătrunjel verde tocat, pentru servire
Mod de preparare :
Cartofi taranesti cu kaizer
Fierbem cartofii pana intra usor furculita in ei,dar sa nu se farame prin oala,apoi scurgem apa de pe ei si ii lasam sa se racoreasca. Ii taiem cubulete.

Curatam ceapa si o tocam marunt, apoi o punem cu uleiul intr-o cratita sa se rumeneasca,iar cand incepe sa devina maronie adaugam si kaizerul.

Lasam la foc mic ,apoi adaugam, dupa gust sare si piper ,amestecam si adaugam cartofii fierti.

Amestecam usor cu o lingura de lemn. Cartofii ţărăneşti se servesc fierbinţi ca garnitură pentru şniţele sau fripturi la tavă sau simpli ca atare, cu verdeaţă proaspăt tocată peste. Noi am vrut ciolan afumat pus un pic pe gratar.

Va dorim pofta buna !
multumim! se gateste repede si mai e si gustos…