Ardei copti pentru iarna la borcan
Ingrediente :
- 4 kg de ardei capia
- 1 L de otet
- 1 L de apa
- 2 linguri de sare grunjoasa
- 250 gr de zahar
- 15 gr de piper boabe
Ardei copti pentru iarna la borcan
Ardeii se coc pe tabla intorcandu-i pana se coc uniform pe toate partile.
Cand sunt copti se pun intr-o oala, se presara sare grunjoasa pe ei si se pune capacul. Asa se procedeaza cu toti ardeii punandu-i unul peste altul cu sare si cu capacul pus. Se lasa asa cam o ora pana se racesc sa nu friga la mana. Se curata ardeii de pielita, de cotoare, samburi si nervuri si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Cand sunt scursi si raciti complet se pun in borcane si se adauga otetul preparat cu apa, zahar si sare. Se fierb borcanele circa 30 minute, apoi se acopera cu o patura si se lasa sa se raceasca. Se depoziteaza in camara la loc rece.
Lasă un răspuns