Mancarica de urzici cu ou
Ingrediente :
- urzici
- o ceapa
- doi catei de usturoi
- o lingura de faina
- o lingurita de malai
- sare
- zeama de la urzici
Mod de preparare :
Mancarica de urzici cu ou
Spalam urzicile in mai multe ape , le oparim si le punem la fiert timp de 20 minute. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se toaca marunt. Intr-o tigaie se caleste in 2 linguri de ulei ceapa tocata marunt.Apoi stingem cu un polonic sau doua de zeama in care au fiert urzicile. Pregatim usturoiul ca pentru mujdei si il lasam pentru final, pentru a pastra aroma. Urzicile tocate marunt se pun peste ceapa calita, se pune sare dupa gust. Mai punem 2-3 polonice de zeama si un pic de malai si faina pentru a lega urzicile.
Se mai pun la fiert circa 10 minute,timp in care amestecam cu lingura pentru a nu se prinde de fundul cratitei la foc mic sunt gata.La final adaugam usturoiul si servim cu mamaliguta si ou.
Lasă un răspuns